Touring Reisbijstand

In een wereld met zoveel mogelijkheden kan er helaas ook veel mis gaan. Het is daarom verstandig om je goed te verzekeren. Een doorsnee Belg verzekert zich tegen de meest uiteenlopende risico’s. Iedereen heeft wel eens te maken gehad met schade of diefstal. Een ongeval op het werk of op de weg, een huisdier dat regelmatig naar de dierenarts moet.. Het zijn allemaal dingen waar je in het dagelijks leven rekening mee moet houden en die geld kosten. Het aanbod van diverse verzekeringen is dan ook erg groot en dat maakt het tegelijkertijd moeilijker om de juiste keuze te maken.

Een verzekering speciaal voor uw vakantie

Behalve verzekeringen om risico’s in het alledaagse leven te dekken, is er ook een verzekering speciaal voor reizen: de reisbijstandsverzekering. Naast een annuleringsverzekering wordt ook steeds vaker geadviseerd om een reisbijstandsverzekering af te sluiten. Het is niet plezant om voordat je met vakantie gaat na te denken over wat er allemaal mis kan gaan. Vakantie is leuk, onbezorgd en ontspannend. Toch kunnen er zich dan ook minder leuke dingen voordoen waar je goed op voorbereid moet zijn. Het verzekeringspakket verschilt per aanbieder maar vaak zijn de meest voorkomende voorvallen wel gedekt. U kent het verhaal wel van een bekende die gestrand was aan de kant van de snelweg omdat de auto het begaf. Of bagage die gestolen werd omdat je als toerist op zoveel dingen tegelijk moet letten en daarom soms je koffer uit het oog kan verliezen.

Aanvullend verzekeren

Voor bepaalde gevallen moet je je apart verzekeren. Zo is wintersport niet altijd standaard meeverzekerd. Afhankelijk van de premie kan het zijn dat de kosten voor bijvoorbeeld skilessen en de huur van skikleding vergoed worden wanneer er door omstandigheden geen gebruik van kan worden gemaakt. Ook medische kosten in het buitenland worden vaak niet helemaal gedekt door uw zorgverzekering. De basisverzekering vergoedt wel acute medische zorg, maar niet altijd eventuele nabehandelingen of het vervoer van en naar het ziekenhuis.

Het afsluiten van de juiste reisbijstandsverzekering is niet moeilijk maar vereist wel enige research. De formules van Touring helpen u bij het kiezen van de juiste reisverzekering. In een paar stappen weet u welke reisverzekering het beste aansluit bij uw huidige wensen en behoeften.

Meer informatie en een vergelijkende tabel vindt u op de website Touring Reisbijstand

Tags: , ,

Copyright Reisbijstand.be - Berichten (RSS)

Sitemap - Disclaimer - Privacy policy