Nuttige tips om u optimaal voor te bereiden op uw reis

Als je op vakantie gaat moet er altijd een hoop geregeld worden. Stress voordat je weggaat is natuurlijk niet de bedoeling. Hieronder vindt u een aantal nuttige tips om u goed voor te bereiden zodat u optimaal kunt genieten van uw reis.

Klaar om uw koffers te pakken?

Wacht niet tot het laatste moment met het pakken van uw koffer. Indien u met het vliegtuig gaat, houdt u er dan bij het pakken van uw koffer rekening mee wat wel en wat niet in het vliegtuig mag. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen mag u slechts 15 of 20 kilo aan bagage meenemen. Het is dan ook heel verstandig als u thuis uw koffer al gewogen heeft. Niets is zo vervelend als het overpakken of het achterlaten van bagage bij het inchecken.

Waar had ik mijn paspoort ook al weer gelaten?

Een bekend probleempje. Iedereen is wel eens zijn of haar paspoort kwijt op het moment dat je het echt nodig hebt. Pak uw paspoort dan ook niet een uur voor vertrek, maar zorg dat u er al eerder zeker van bent waar het ligt. Maak een kopie van uw paspoort voor het geval deze gestolen wordt op vakantie. Tot wanneer is uw paspoort geldig?

Kinderen hebben tegenwoordig een eigen reispas nodig. Het is dus niet meer toegestaan om op de reispas van de ouders mee te reizen.

De deur goed achter u dichttrekken

U heeft uw spullen gepakt en u bent klaar voor de reis. Is thuis het gas, water en licht afgesloten? Zijn alle ramen dicht en de is deur goed op slot? Het is handig als u iemand die u goed kent zoals uw buurman of een familielid, de huissleutel overhandigt. Mocht er iets zijn in de tijd dat u op vakantie bent dan kan er altijd iemand het huis binnen. Maak het vakantieadres ook aan iemand bekend zodat u toch bereikbaar bent in geval van nood.

Met de auto op weg

Als u met de auto op vakantie gaat geeft het een gerust gevoel als deze in orde is. Neem uw autopapieren mee en bewaar deze op een veilige plek. Maak van belangrijke documenten een kopie voor het geval u ze kwijt raakt of ze gestolen worden.

Controleer de bandenspanning, het oliepeil, de lichten en remmen en de ramen op barstjes of putjes.

Als u in de winter op vakantie gaat of als u vertrekt naar een koud oord, dan is het verstandig om antivries, een slotontdooier, een ijskrabber en sneeuwkettingen mee te nemen. Als uw wagen op vakantie een tijdje in de sneeuw heeft gestaan dan is het slim om voordat u wegrijdt even onder de motorkap te kijken of er geen sneeuw onder ligt.

Let er op of u goed tankt. Ook de mensen die denken dat het hen niet zal overkomen kunnen per ongeluk verkeerd tanken. In het buitenland is het altijd anders dan dat u gewend bent.

Houd ook geld achter de hand voor tolwegen. In sommige landen gelden ook andere verkeersregels, zo is het bijvoorbeeld in Noorwegen verboden om achter het stuur te roken en mag je in Roemeniƫ niet met een vieze wagen rijden omdat je dan eventueel schade zou kunnen verdoezelen.

Vliegend op reis

Print ruim voordat u gaat uw vliegtickets uit en bevestig ook alvast de terugreis. Vaak is dat ook wel mogelijk in een hotel maar het is niet prettig als dat niet kan en u last minute uw terugreis nog moet regelen. Houd u aan de bagagelimiet en informeer vooraf wat wel en wat niet het vliegtuig in mag. Het is zonde als u uw dure parfum of mooie Zippo af moet geven aan de douaniers. Stop uw paspoort en medicamenten in uw handbagage.

Het tijdstip dat op uw vliegticket staat vermeld is de tijd dat uw vliegtuig vertrekt. U moet ongeveer anderhalf uur van tevoren aanwezig zijn op het vliegveld om in te checken en om uw bagage af te geven.

Tot slot: uw reisbijstandsverzekering

Veel mensen denken dat wanneer ze aangesloten zijn bij een ziekenfonds een reisbijstandsverzekering overbodig is. Het tegendeel is waar. In veel landen zijn de bedragen die de sociale zekerheid terugbetaalt erg beperkt en daarom bent u zonder reisbijstandsverzekering onvoldoende gedekt tegen eventuele schade of ziekte. Touring heeft voor iedereen en elke vakantie een geschikte reisbijstandsformule. U kiest zelf wat u wilt verzekeren. De Family formules bieden het hele gezin bescherming en de Traveller formules zijn uitermate geschikt voor reizigers die alleen op vakantie gaan. Als u speciale wensen heeft omdat u bijvoorbeeld op skivakantie gaat dan kunt u zich voor bepaalde zaken aanvullend verzekeren. Ook omvatten veel reisbijstandsformules van Touring een gedegen autoverzekering zodat u in geval van pech met de wagen kunt rekenen op bijstand. Een reisbijstandsverzekering is geen overbodige luxe!

Tags: , , , , , , , , ,

Copyright Reisbijstand.be - Berichten (RSS)

Sitemap - Disclaimer - Privacy policy