FAQ

Wat is een reisbijstandsverzekering?

Een reisbijstandsverzekering is een verzekering die u afsluit wanneer u op reis gaat. U bent gedekt tegen risico’s in het buitenland en op die manier optimaal beschermd. Een zorg- of inboedelverzekering dekt vaak niet alle kosten die u maakt in het buitenland en daarom is er nauwelijks sprake van overlap. U kunt kiezen voor een kortlopende reisverzekering die bescherming biedt voor de periode dat u op reis bent of voor een doorlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering dekt risico’s het hele jaar door en wordt automatisch verlengd. Ook is een doorlopende reisverzekering vaak iets voordeliger dan een kortlopende reisverzekering.

Waarom moet ik een reisbijstandsverzekering afsluiten?

Het komt jammer genoeg vaak voor dat vakantiegangers te maken krijgen met kleine of grote tegenslagen. Het is daarom verstandig om u goed te verzekeren alvorens u op reis gaat. Kleine ongemakken zoals schade of diefstal kunnen dan verholpen worden. Ook als u plots onwel wordt en medische kosten moet maken is het een prettig idee dat u terug kunt vallen op uw verzekering. Een ongeluk zit in een klein hoekje!

Wat kost een reisbijstandsverzekering?

De hoogte van de premie hangt af van verschillende factoren, zoals de duur en de bestemming van uw vakantie, de samenstelling van uw huishouden en het dekkingsgebied. De meest voorkomende zaken worden gedekt door de basisverzekering, maar in sommige gevallen dient u zich apart te verzekeren. Bij Touring reisverzekeringen kunt u kiezen tussen verschillende reisbijstandsformules die aansluiten aan uw persoonlijke situatie zodat u niet meer premie betaalt dan nodig is.

Hoe sluit ik een reisbijstandsverzekering af?

U kunt online heel makkelijk een verzekeringsaanvraag indienen. Nadat u weet wat u wel en wat u niet wilt verzekeren kiest u de geschikte reisbijstandsformule. Na het invullen van een paar persoonlijke gegevens is het in een mum van tijd geregeld.

Ik heb al een reisverzekering maar ik wil overstappen, hoe moet dat?

Door middel van een verklaring van opzeg beëindigd u de overeenkomst met uw huidige verzekeraar. U moet deze ondertekend terugsturen en Touring regelt de formaliteiten verder af.

 

Tags: , , , ,

Copyright Reisbijstand.be - Berichten (RSS)

Sitemap - Disclaimer - Privacy policy